2016. július 27., szerda

Levendulás keksz

Citromos-Levendulás keksz


Már a Tihanyos posztomban is írtam, hogy nagyon ízlett a Tündérszigetben készült levendulás keksz, és ki is fogom próbálni a receptjüket egy kis citrommal felturbózva.




Hozzávalók:
20 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg vaj/margarin
2 tojás
fél sütőpor
szárított, morzsolt levendula
1 citrom reszelt héja




Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd ha jó alaposan eldolgoztuk, akkor a hűtőbe tesszük pihentetni. A recept azt írja, hogy egy éjszakára kell, de én csak 1 órára raktam be, és teljesen jó volt így is. Ezután kivesszük, újra átgyúrjuk, majd kinyújtjuk - de nem túl vékonyra, különben kiszárad, és ropogtatós lesz -, és kiszaggatjuk tetszőleges formával. 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a kekszek megemelkednek, és a szélük elkezd pirulni. A végeredmény isteni, a citromos-levendulás illat bejárja a házat! Mi eper- és meggylekvárral ettük, de olvasztott étcsokiba mártva is szuper!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése