2016. november 30., szerda

Pisztáciás trüffel

Pisztáciás trüffel golyó


A pisztácia likőrös bonbon belga étcsoki krém részéből maradt egy kis adag, amit pisztáciás trüffel golyónak turbóztam fel. Ez a trüffeles finomság nagyon tömény desszert, szigorúan csak pisztácia és csokoládé imádóknak :).




Hozzávalók:
100 g 70%-os belga étcsoki
1 dl zabtejszín
kb. 15 db pisztácia darálva
4 cl pisztácia likőr
porcukor
holland kakaópor

Elkészítés:
1. Vízgőz felett megolvasztom a csokoládét, és fokozatosan hozzáadom a zabtejszínt kevergetés közben. Amikor egynemű masszává olvadt az egész, abbahagyom a melegítést, várok egy kicsit, amíg hűl, majd elkeverem a darált pisztáciával és a porcukorral, végül a pisztácialikőrrel is átkavarom.
2. Beteszem a hűtőbe addig, amíg formázhatóvá szilárdul a massza.
3. A megfelelő keménység elérése után kiveszem a hűtőből, és kis golyókat formázok belőle, amiket holland kakaóporban hempergetek meg. A darált pisztácia még finomabb lehet...:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése