2016. december 28., szerda

Karácsonyi trifle

Mézeskalácsos trifle




Mindenképpen akartam idén karácsonykor mézeskalácsos trifle-t készíteni, csak azt nem tudtam, hogy a mézeskalácsot és a vaníliát mivel kombináljam... egészen addig, amíg a múltkor megnéztünk egy karácsonyi készülődős műsort, amiben egy dublini gasztromókus feketeerdő trifle-t készített a vendégeinek, és akkor elhatároztam, hogy meggyel fogom kombinálni. És ha ez nem lett volna elég, akkor mindezek után rátaláltam az egyik kedvenc bloggerem, Gesztenye egyik régebbi receptjére, a vörösborban sült meggyre, és így összeállt a teljes recept!

Hozzávalók:

Mézeskalács

Vaníliakrém:
1 csomag vaníliás puding
1/2 l mandulatej
3-4 evőkanál cukor
8-10 dkg margarin

Vörösborban sült meggy:
400 g meggy
10 dkg barna cukor
1-1,5 dl Egri Bikavér

Díszítés:
török mogyoró
dió

Elkészítés:
1. Egy tepsibe teszem a meggyet, ráöntöm a cukrot és a vörösbort. 170  fokon kb. 1,5 óráig sütöm. A végeredmény édes, barna cukorral karamellizálódott, boros ízű sült meggy lesz.
2. A vaníliakrémet elkészítjük a leírás szerint, amint kihűlt, hozzáadagoljuk apránként a margarint, és habosra keverjük robotgéppel. 
3. A mogyorót és a diót aranybarnára pirítjuk egy serpenyőben, és miután kihűlt, eltávolítjuk a magok pirítás közben lepattogzott héját.
4. A pohárba rétegzem a mézeskalácsot, rá egy adag vaníliakrém, majd a vörösborban sült meggy, még egy adag vaníliakrém, és a tetejét megszórjuk a különböző magokkal. 

Az otthoniak azt mondták, hogy egyetlen hibája van ennek a desszertnek, hogy túl kevés, így szenteste után 26-án újra elkészítettem, ezúttal dupla adagot egy nagy jénaiban.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése