2016. augusztus 6., szombat

Levendulás cupcake

Citromos-Levendulás cupcake




A múltkori levendulás cupcake egy másik verzióját készítettem el ma. A muffin tésztájába kókuszolajat öntöttem, hollandkakaópor helyett egy citrom reszelt héját és levét kevertem el, a krémhez pedig kékes lila árnyalatú folyékony ételszínezéket használtam, és így már tényleg igazi pasztell lila színe lett. És ha már levendulás cupcake, akkor csináltam is hozzá gyors tempóban 1,5-2 dl szirupot, hogy levendula szörppel még istenibb legyen.



Erre a kézzel festett vintage levendulás mintájú teás csészére egy százforintosban bukkantam rá ma reggel útban a piac felé. Sajnos nem volt olcsó, de szerelem volt első látásra, nem volt mit tenni, hazajött velem...


Most kisebb méretű muffin formát használtam, így maradt egy adag tészta, amit mini tortaformába raktam, és szintén telenyomtam a tetejét krémmel.